3 x Ness på På Två Hjul 2011

Ett av Victorys stora nyhet och dragplåster är att Victory Scandinavia har lyckats med konststycket att locka över tre generationer Ness till mässan. Arlen, Cory och Zach Ness. Arlen Ness är känd som “The King of Choppers” och byggde sin första motorcykel 1967. Efter många sena nätter i sitt eget garage insåg Arlen att det var dags att sluta sitt jobb och börja bygga hojar på riktigt. Arlen öppnade en butik som bara hade öppet kvällstid. Dagarna tillbringade han i verkstaden med att jobba på hojarna. Arlens arbeten blev snabbt kända och idag är Arlen Ness Enterprises ett respekterat namn i customkretsar. Arlens son, Cory Ness blev såklart född in i branschen och han byggde sin första hoj då han var tonåring.

För en tid sedan fick Ness-familjen upp ögonen för det nya amerikanska motorcykelmärket Victory. Ett samarbete inleddes och Victorys Ness-editions är oerhört eftertraktade och oftast redan bokade innan produktionen ens kommit igång. Arlens egen ögonsten är Victory Vision och hans egna ord säger allt om denna motorcykel:

– I haven’t had many bikes with a radio, IPod, electric Windshield, heated grips and all the trick stuff. Probably the most comfortable ride I ever had. I rode this to Sturgis and that’s all you gonna catch me on going to Sturgis anymore.
Sturgis är USA:s största MC-träff och Ness har här vunnit hyllmeter av utmärkelser.
– Att en Ness väljer att komma till MC-mässan känns riktigt speciellt. Och nu kommer alla tre. Det är så man får nypa sig i armen för att tro att det är sant. Namnet Ness är legendariskt inom customkretsar och Arlen är mer än en ikon. Det är 20 år sedan Arlen var i Sverige sist så på två hjul med Nessfamiljen och Victory kommer att bli årtiondets upplevelse, säger Victory Scandinavias marknadschef Niklas Frisk.

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: