14-årige Erik ska bli snabbast i Superstock

Endast 14 år gammal sadlar Eric nu om från sin 125GP-cykel till en Honda CBR 600 RR, 15 år gammal blir han först 27 mars. Efter flera säsonger utomlands i olika nationella 125GP-serier lämnar han nu tvåtaktarna i förmån för fyrtaktsracing.

2010 är planen att köra samtliga deltävlingar i Scandinavian Open och SM. Därefter ska man förhoppningsvis även börja köra deltävlingar utomlands. Ifjol gjorde hans före detta 125-kollega Robban Gull liknande byte, då han bytte från 125GP till Pro Superbike.

Rachid Rachid: Berätta lite om dina planer för 2010.
Eric Lindroth: Vi har nu bestämt oss för att lämna 125GP och istället ska jag börja köra Superstock 600.

Hur kommer det sig att ni bestämde er för just Superstock 600?
– Mitt mål är att ta mig till VM. Eftersom jag inte får köra Red Bull Rookies Cup i år blev det alldeles för dyrt att göra den satsningen som hade behövts för att ta sig till VM eller nån annan stor serie i Europa. Dessutom hittade vi ingen lämplig hoj. Jag fick välja mellan 600 kubik eller att lämna roadracingen helt och börja köra cross istället och då var valet enkelt för mig.

Har du kört en 600cc tidigare?
– Nej, jag har aldrig ens testat. Vi planerar att åka ner på försäsongsträning i Spanien under mars.

Hur känns det att byta klass från 125 till 600?
– Just eftersom jag aldrig ens har testat så känns det spännande och roligt att få prova en ny, större och snabbare hoj.

Vad blir det för märke?
– Det blir en Honda CBR 600 RR.

Vilka serier satsar du på att köra i år?
– Jag ska köra både SM och SO.

Vad tror du om dina chanser i Scandinavian Open SST 600?
– Det är svårt att gissa nåt för den här säsongen eftersom jag aldrig ens har testat. På sikt är mitt mål så klart att nå toppen i Sverige för att sen kunna köra serier ute i europa.

Vad har du för målsättningar med säsongen?
– Att lära mig hojen, utvecklas och kunna placera mig bättre och bättre för varje race.

Vad har du haft för dig under vintern?
– Under vintern har jag löptränat tre gånger i veckan, tränat lätt styrketräning och kört lite cross. Nu när jag ska gå upp till SST 600 kan jag kanske behöva styrketräna lite mer.

Hinner du med skolan?
– Ja, jag går i 8:an. Skolan har varit väldigt tillmötesgående när det gäller min racing. Jag har alltid fått ledigt utan problem både för träning och tävling.

Vad tror du om Erik Lindroths chanser? Kommentera gärna artikeln här nedan?

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: