12-åringens Yamaha-tracker

Dirk Oehlerking är ägaren bakom motorcykelverkstaden Kingston Customs i Hanover. Han tog hjälp av tolvåringen Moritz Bree i bygget av den här Yamahan.
 
Moritz Bree hade varit med honom vid flera tillfällen och hjälpt till med diverse byggen. Den här gången var det dags att sno ihop en hoj som helt tillägnades den ännu ej körkortsgamla killen.

Dirk Oehlerking och Moritz Bree skred till verket och rullade in en helt ny Yamaha MT-03 i verkstaden. Motorcykeln är kanske inte det första som dyker upp i huvudet om du tänker på potentiella bashojar för ett bygge. Men den smidiga 320-kubikaren passade den unga byggaren storleksmässigt hyffsat och den var även något han kunde växa med.
 
MT-03 är även en relativt okomplicerad motorcykel med flera detaljer som lämpade sig för bygget. Däribland en enkel stålrörsram, lite elektronik, snyggt riserstyre och fälgar som var mycket snarlika Marchesinis klassiska tracker-hjul.

Framlyktan ersattes av en nummerplåt och bakramen byggdes om med en ny glasfiberkåpa och sadel. Den låga och klassiska tanken av aluminium passade turligt nog perfekt mellan de övre ramrören. En mattsvart dubbelpipga ljuddämpare från Hurric, racemässig röd/vit lack och guldfärgade hjul satte pricken över i:et.
 
Moritz Bree var själv högst delaktig i byggandet under Dirk Oehlerkings vakande öga. Med den här motorcykeln i garaget är det enda han saknar åldern att köra den på allmän väg.