​Video: Husqvarna 701 Enduro avslöjad

Sedan Husqvarna visade upp den stora supermotarden 701 för första gången har vi väntat på att en dualsporthoj som den på dessa bilder ska presenteras, nu är den här.
 
Grundprincipen är densamma som hos syskonet KTM 690 Enduro R/SMC-R. Det vill säga att basen för 701 Enduro skiljer sig föga från den hos tidigare presenterade Supermoto.
 
Motorn är samma ride by wire-styrda 690-kubiks enstånka på 67 hästkrafter. Serviceintervallen för 701 Enduro uppges till 1000 mil (samma som hos KTM 690 Enduro R) och Husqvarna menar att driftsäkerhet och bränsleekonomi varit i fokus i utvecklingen av hojen.
 
Utan att klart berätta hur mycket hojen väger eller måtten på den menar Husqvarna att man nått ett mycket gynnsamt vikt/effektförhållande. Fjädringsvägen är 275 millimeter både fram och bak och WP har leverart både sin 4CS-gaffel och en fullt justerbar bakstötdämpare till hojen.
 
ABS:en är framtagen för offroadkörning och tillsammans med hydraulisk slirkoppling ska den stora skogs- och grusmaskinen bli lättare att hantera. En speciell motormappning som stryper effekten till 30 kW finns att tillgå för dem med A2-behörighet.
 
Svingen är en konstruktion i gjuten aluminium och bakramen består till stor del av den 13 liter stora tanken. En udda detalj är sadelns greppvänliga struktur som sträcker sig långt upp på tanken och ut på kylarvingarna.
 
Diskutera: Tror du att Husqvarnas 701 Enduro kommer gå hem?