​Snåla bilister en fara på Essingeleden

Polisen Stockholm Syd varnar på sin Facebook-sida för ett nytt trafikfarligt beteende bland bilister på Essingeleden.
 
Från och med den första januari måste alla som åker på Essingeleden betala trängselskatt, förut gällde detta bara de som skulle in och ut ur Stockholm. Nu har polisen sett att vissa bilförare stannar i nödfickorna innan betalstationen och inväntar ett lägre pris. Avgiften kan vara allt mellan 11-30 kronor beroende på när bilisten passerar.
– Dessa nödfickor är till för räddningsfordon eller för att i nödfall kunna stanna vid exempelvis motorhaveri eller punktering. Att använda dessa fickor innebär att man utsätter sig själv och andra för fara genom att köra av och på motorväg där det inte finns en av-/påfart, skriver polisen på sin Facebooksidan.
 
Nödfickorna klassas som en del av motorvägen och därför råder stoppförbud även där. Att stå och vänta in billigare tider kan ge 1200 kronor i böter om det uppmärksammas.
 
Vi på Bike uppmuntrar alla bilpendlare som klagar över trängselskatten att göra det självklara: Skaffa en kul pendlarhoj. Hör gärna av er till redaktionen för tips på roliga brukshojar. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: