​Indians racemotor kan vara redo för gatan

Polaris lägger i ännu en växel i konkurrensen mot Harley-Davidson när de nästa år ger sig in i AMA Pro Flat Track-serien. Modellen som de kommer ställa upp med ryktas nu även bli gatlegal. De enda uppgifterna som släppts från officiellt håll är specifikationen på den nya motorn.
 
Tittar vi på dessa uppgifter finns i alla fall några tecken på att massproduktion kan finnas med i planerna. Den 750 kubik stora fyrventilsmotorn som döpts till FTR750 är vätskekyld och byggd av SwissAuto i Schweiz.
 
En snäv cylindervinkel på 53 grader, låg vikt på 48 kilo och svänghjul med splines för snabba byten beroende på banförhållande kan tyckas racemässigt. Liksom en fyrväxlad låda med växelpedalen på höger sida och avsaknaden och startmotor.
 
Men enligt Indian har exotiska material som titan och magnesium valts bort till förmån för olika stålvarianter. Det gäller exempelvis ventiler och vevstakar. Andra tecken på gatanpassning är att motorn redan i raceutförande har fått komforthöjande balansaxlar.
 
FTR750 är inget under av effektivitet med vid 10 000 varv produceras 109 sladdvilliga hästkrafter. Nog vore det kul att se en gatlegal amerikansk Flat track-maskin på gatorna. Vi håller våra tummar. 

Senaste utgåvan

Annonser

%d bloggare gillar detta: