​Guy Martin talar ut om kraschen

”Jag ville försäkra mig om att allt ni hör kommit direkt från källan”, skriver motorcykelprofilen Guy Martin på sin Facebooksida i ett inlägg där han berättar om den otäcka kraschen han var med om i somras.

Guy Martin berättar att highsidern som han fick under Ulster GP, en real roadracing-tävling i Storbritannien, skickade honom med huvudet före rakt ner i asfalten i 130 mph (cirka 209 km/tim).
https://youtu.be/-kA4us1cN6o 
Efter första markkänningen tumlade han ut i ett lerfält och stötte bland annat i en mindre skyddsbarriär. Totalt bröt Guy Martin fem kotor i ryggraden, fem revben och två ben i högerhanden förutom ett spräckt bröstben.
 
Kraschen slog honom medvetslös men tack vare en bra hjälm och tur klarade han huvudet så när som på ett blodsprängt öga. Trotts skadorna på ryggen skriver Guy Martin att han ändå är tacksam för hur bra det gick.
 
”Jag kraschade på torsdagen, opererades på fredag eftermiddag och kunde gå igen på lördag morgon. Jag var tillbaka i verkstaden följande torsdag. Det där ryggskyddet räddade helt enkelt mitt liv”
 
Efter ungefär en vecka hemma kunde Guy Martin inte vara stilla längre utan gick till jobbet, till sin frus förtret. Men enligt honom själv har det underlättat rehabilteringen att vara tillbaka i lastbilsverkstaden.
 
”Det finns ingen bättre sjukgymnastik än att skruva med lastbilar”, hävdar han vidare i sitt Facebook-inlägg.
 
Fortfarande mörbultad och med en del muskelproblem påbörjas nu vägen tillbaka. Att vara borta från jobbet ett tag fick honom att reflektera över vad han ville göra. Så här skriver han om framtiden:
 
”Jag vill fortsätta tävla, men jag tänker inte kasta mig in något beslut om var eller hur jag ska tävla”.
 
Läs hela inlägget här.
 
Diskutera: I vilket motorcykel-sammanhang skulle du vilja se Guy Martin framöver?