​Ducati 900 SS/SP i Paul Smart-skrud

Legenden Paul Smart fick sin hyllning genom en specialversion av banbrytande retrohojen SportClassic men visst har vi saknat en Paul Smart-hoj i sportigare utförande?
 
Amerikanen Bruce McQuinston driver en verkstad där han bygger om motorcyklar i klassiskt stuk. Firman kallar han Moto Studio och ett av deras senaste alster är just en PaulSmart-version som Ducati aldrig byggde.
 
Moto Studio har utgått från den moderna klassikern 900 SS/SP från 1994. Den något bulliga original hojen har stukats om i ett klassiskt racingutförande, det här är en caféracer som tål att köras.
 
Alla nya kåpor har tillverkats i lätt och kolfiber. Till och med den snygga ljuddämparen under kutsen är egentillverkad i det lätta kompositmaterialet. Bakramen är givetvis ordentligt modifierad för att rymma de nya rörkrökarna och ljuddämparen.
 
Fotpinnarna kommer från företaget Woodcraft och är ursprungligen tänkta att sitta på Ducatis 916-modeller. Motorn har gåtts igenom och fått sig ett par 41-millimeters Keihin FCR-förgasare vilka tillsammans med den friare andningen genom avgassystemt borde locka fram något mer pulver.
 
Originaldämparna från Showa har renoverats och justerats in för att prestera så bra som möjligt och all el är nydragen och parad med ett smidigt Motogadget-system som trollar bort oönskade sladdar.
 
Lägre vikt, mer effekt och finare avstämt chassi borde göra den här 90-talshojen till en värdig Paul Smart-version, något Ducati själva kanske borde övervägt.