​Dakar 2016 sträcka nio – Hetta och ingen service

Med en temperatur på strax över 40 grader var förhållandena inför den första sträckan i andra Marathon-delen av Dakar-rallyt minst sagt utmanande. Förarna körde 151 kilometer transport och 285 kilometer specialsträcka i en loop; Belén till Belén i Argentina.
 
Segertippade Paulo Goncalves som kör för HRC Honda vurpade i hög fart på måndagen men tog sig i mål som andra bästa förare. Under gårdagens sträcka drabbades han av en trasig kylare, enligt uppgift ska den ha skadats av grenar. Portugisen fick bogseras i mål av italienska teamkamraten Paolo Ceci.
 
Toby Price från Australien vann måndagens sträcka och körde hem vinsten även på tisdagen för KTM:s fabriksteam, trots att han fick lägga första spåren. Frågan är om det finns någon som kommer kunna hindra hans framfart.
 
Argentinaren Kevin Benavides körde hem en andraplats på sträckan för HRC Honda och slovaken Stefan Svitko fortsätter köra storstilat, privatföraren körde sin KTM till en tredjeplats på sträckan. Han befinner sig nu på en andraplats i den totala ställningen i rallyt.
 
I dag körs andra sträckan av Marathon-delen. Färden går då mellan Belén och La Rioja, transporten beräknas till 283 kilometer och specialsträckan 278 kilometer.
 
Dakar 2016, totalen:
1. Toby Price (KTM) 30:55:54
2. Stefan Svitko (KTM) +28:59
3. Paulo Goncalves (Hon) +34:01
4. Pablo Quintanilla (Hus) +38:41
5. Antoine Meo (KTM) +42:08