Gästbok

Gästbok

Kommentarer

#1
2008-10-02 11:22

Var ligger Torekov..? Det e i Skåne iaf väl? :-) Låter som det är en fin plats. Trevlig hoj du har förresten :-)
Ha de gott!

#2
2008-10-02 13:07

Hej igen!
Jo jag hoppas bli rik på något vis så jag kan införskaffa en hoj igen :-) Luskar på försäkringar mm för att hitta billigaste sättet. Så du funderar på att byta, vad blir det då för något, en sporthoj? Jag gillar havet, är det intill havet då, Torekov? Brukar vara på andra sidan, Stenshuvud och Kivik, Brösarps backar...fint där :-)

#3
2008-10-02 21:39

Guu vicken lyckost du är! :-) En son med R1:a!! De enda jag kan låna av min dotter är väl hennes ponny och köra en runda med vagnen, eller hennes lilla cykel, hihi! Sonen måste va stolt, ha en mamma som kör hoj, och som fräser iväg på hans R1:a ibland då ;-)

#4
2008-10-02 22:09

Jo de en kul med lillpållen och vagnen, hon har ju lixom lite egen vilja me, hojar de går dit man styr dom...oftast iaf :-) Men jag saknar hojandet sååå mycket...mitt närmsta mål och lösning på det hela är att hitta någon att åka med iaf...hellre åka me på bönpallen än inget alls :-) men nån gång ska jag banne mig ha hoj igen! nån gång...

#5
2008-10-03 15:54

Vill du bli min kompis, på kompislistan här? :-)

#6
Anonym
2008-10-03 21:46

Jo min första hoj var en XJR, den trimmade jag till 130hk och 122Nm i vrid, den gick som en skenande tjur. Jag fullkomligt älskade den, den såg ut som en motorcykel ska se ut, lättkörd och man kunde använda den till allt. Men man måste ju vara flexibel och prova på allt så det blev en VTR som nästa och nu kör jag en R1:a.

#7
2008-10-04 12:19

Jo här är allt under kontroll, tror jag iaf :-)
Ska snart ut o träna me hunden. Ska tävla imorn så de blir genrep! Hur gamla är dina barn? Vad hittar du på då, i helgen när du är ledig? :-) Ska du ut med hojen? Hoppa vädret vill va snällt :-)
KRAM!

#8
Anonym
2008-10-04 21:56

XJR är ganska lätt att skrämma upp med 25-30 hk, den är stypt precis som en moped. Insugsgummin från FJ1300, helsystem, modifierad luftburk och dynojetsats, det är allt som behöver göras.

#9
2008-10-06 12:40

Hej!
Jo jag har en hund, en schäferpojk på 4,5 år. Min dotter som är 7 år (går i 1:an) har en Shetland shepdogpojk som är lite över 1 år. Jag tävlar in någotsom heter Tävlingslydnad och man kan säga att det är dressyr ja. man kör olika moment - i den klass jag tävlar nu så är det 9 moment jag kör den högsta klassen (av 4) som kallas Elit då. Tävlar även i något som kallas bruks och där ingår även lydnad och något specialmoment som man väljer. Jag tävlar då i spår, där en människa gått ett spår som i den högsta klassen (Elit) är 1500 meter med 7 små pinnar i spåret som "spårläggaren" laggt i spåret + en lång i slutet. Det är olika vinklar i spåret också. Hunden ska själv i början av spåret bli påsläppt in i en ruta där spåret går igenom, hitta spåret och "tala om" för mig vilket håll det går på så han inte spårar "baklänges". Sedan ska han då följa spåret, stanna vid alla pinnar ta upp dom och ge dom till mig så även den sista. Spåret i denna klass är mellan 1 timme och 40 minuter till 2 timmar gamalt och jag själv har ingen aning hur de ser ut. Sedan har man 35 minuter på sig att bli klar med spårningen. Sedan ingår det också ett moment som heter uppletande av föremål. Där ska hunden inom en 50 x 50 meters ruta hitta 4 föremål som är utlaggda av några/ någon människa. Jag står på ena sidan av rutan och skickar hunden som ska hitta och komma in med föremålen ett och ett och har max 5 minuter på sig att hittad dom. Föremålen är som en plånbok, vante, mm. Det är kul och spännande men tar tid både att träna och även tävlingsdagen som ofta tar heldag! Man kan även tävla i sök - där hunden söker upp gömda människor, rapport - där hunden ska springa mellan två personer typ husse och matte, sedan finns det skydd och där är det som "polis och tjuv" där hunden tar fast "boven" :-) Där ingår även spår och sök och uppletande och den lydnaden i en och samma tävling i högsta klassen - snacka att man måste ha hund med motor och energi för att orka! Jag tävlar även agility - det är vår hobby kan man säga :-) Det har du säkert sett - hoppning med hund. Oj de bidde en lång förklaring :-) Själv har jag gått sjukskriven länge...delvis pga 2 ryggskador vid ridolyckor + en bilolycka sedan foglossning på det när jag var gravid - som inte ville "foga ihop sig" igen efter förlossning pga att jag redan var sned i ryggen. Tja...sen har det varit en del saker till, typ mer trista...eller mycket trista saker som hänt så man har inte mått så hyvens, men hoppas verkligen man kommer igång snart! om man visste med vad bara... Hunden och hästarna har hjälpt mig mycket! :-) Ridningen är bra -så länge jag inte ramlar av igen! Så hästen jag har är lite specialtränad..kan man säga...av mig själv då. Jag kan inte alltid använda mig av styrka så hon måste lyssna på mycket små hjälper...och va pålitlig - hur pålitlig en häst nu kan bli, hihi!
Annars tränar jag själv, styrketräning mm. Fått börja skjutsa runt min dotter till alla kompisar, hon är inte mycket hemma nu, redan vid denna ålder - hur ska de bli när hon blir 15?!
KRAM!

#10
2008-10-09 10:24

Hej!
Usch jag känner igen det där med hunden du berättar om som ni hade...när jag va liten..10 år så skaffade vi en hund. Den blev med aggressiv..den vaktade mig mot mina ..inte alla men vissa av mina kompisar och mot min pappa...å andra sidan...med de jag vet om min pappa idag..så kunde han banne mig ha det..! Men vi fick tyvärr ta bort honom också..han va en mycket hård och tuff hund samtidigt som han va osäker stressad pga mina föräldrars okunskap om hund. Han va den sämsta första hund man kunde tänka sig! En Engelsk springerspanniel...kanske man inte kan tänka om den rasen men den linjen han va avlad på lämnade oerhört hårda hundar - perfekt till jakt men inte sällskap..nä en schäfer hade nog banne mig varit bättre då, hihi! Jo min rygg och bäcken är väl under kontroll, men jag måste alltid va medveten om mina begränsningar. Måste hålla igång på rätt sätt. men det ä'r mycket bättre än det har varit :-)
Jo min dotter vill kanske börja tävla lite sen, typ klubbnivå..lite inofficiellt. Får jag lov för henne så börjar jag nog tävla honom i agility till våren, han är inte tillräckligt gammal för det än. Han är en riktig liten spjuver!
Ja det blir mycket skjutsande hit o dit, bor man på lndet me så är de lite lågnt mellan polarna. Ja när hon blir äldre så går de ju :-) Man är väl lite hönsmamma oxå, hihi!
Kram!

#11
2008-10-11 12:47

Jodå, här är de ok...lite sliten sen igår då jag fixade hovarna på storpållen...egentligen inte alls bra för min kropp...men billigare :-)
Ja hade varit skönt om helgerna gick långsammare :-) Fasen snart ska vi ändra till vintertid me...blä! Blir så mörkt då...dagarna sååå korta. Hoppas våren kommer snart..hihi! Hoppas du får en trevlig hojrunda, du kan väl ta en extra runda på sonens R1:a åt mig :-)
Ska till Höganäs nästa söndag och tävla...inte jättelångt från dig eller..?

#12
2008-10-11 23:30

Hej!
Nä inte med skor och så, mina går barfota, med en speciell metod - har varit i Skåne på utbildning :-)
Vi putsar bort det som hästen själv skulle nött bort om den gått...ja som hästar ska, så som vilda hästar kutar runt...man kan rätta till oxå om hoven är dåligt verkad innan. Tar lång tid att få till. Man tar och "fixar till" lite - tar så mycket som hoven tillåter, sen gör man de så ofta som det behövs. Efter ett tag börjar hoven växa ut i en ny bättre form, men de tar tid! Den lille hästen hade hemska hovar när vi köpte henne och han som jag gått utbildning för sa de kunde ta typ 4 år innan den va ok! Eftersom man bara kan ta lite hela tiden så kommer ju hoven oxå successivt växa ut till en bättre form typ för varje gång du verkar den - ja efter ett antal verkningar då, innan något alls händer. Men de e intressant OCH Billigare :-) Så slipper man vänta i timmar på "hovis" man hanterar själv sina hästar i det oxå..man vet vad som händer och kan fixa till ev. skador sprickor snabbt själv utan panikringande efter "hovis" som då aldrig har tid...många fördelar - alla hästägare skulle nog ha mer kunskap om sin hästs hovar - mer förståelse för hur en hov fungerar - en hel vetenskap!
Jisses, dubbla klinkers-lager!? Låter tufft..!
Sonen får hjälpa dig ;-)
Jo det är hundtävling i Höganäs, står som 2:a reserv på tävling som går helgen efter i Simrishamn oxå. Mycke i skåne nu :-) Finns en bra uppfödare av schäfer dår i Båstad oxå - Memorix kennel. Skulle dit o kolla nån gång tänkte jag.
Kram!

#13
2008-10-14 15:56

Hej!
Hur har du haft det i helgen? Bidde det någon tur med hojen..eller R1:an? ;-)
Hur har det gått med badrummet?
Ha de gott!
Kram!

#14
2008-10-16 01:12

Jo då min helg har varit ok. Tränat hunden o de har väl gått ganska bra...om han bara visste vad "ta de lugnt" betydde :-) Sen har den varit jobbig oxå...man drabbas av "konstiga" människor som bara gör en tokig - ja negativt alltså, hihi! Vissa är bara sååå..hopplösa..! Hoppas jag slipper den "där" nu...jaja..så kan de va ibland. men ja annars har de varit bra - lekt två dagar på en stor lekplats med min dotter o de e såå kul o hon tycker de är så kul o klättra och dona :-)nstävlingen i lördags? VM tror jag de va...fasen va kul de ser ut iaf...bugg o allt va d heter den ena dansern snabbare än den andra! Kul o se :-) Min dotter va tokig här vi skulle minsann me dansa så jag va helt slut i armarna efter allt buggande med henne...ja hon buggar lixom på sitt eget lilla vis :-)
Imorgon ska jag iväg och dömma en avslutningstävling - ska bli kul :-)
Ha de gott!
Kram!

#15
2008-11-25 14:01

Hej! Jo förutom en jäkla nackspärr så e de ganska ok :-) Man blir så rastlös när man inte kan göra något bara. Men den e bättre idag iaf så idag kunde jag tom köra bil igen o ta ett snällt pass med hunden.
Hur är det själv då - hänt nåt skojigt? :-)
KRAM!

#16
2009-01-24 20:39

Laholm! Jag som är född i Knäred. Då brukar man ju betraktas lite udda av Laholmsbor. Men Laholm är vackert och litet. Knäred är historia och besöks ibland på hojen. Fina vägar runtomkring! Ha det gott!

#17
2009-02-05 20:12

Då vet jag ungefär var du bor. Har kört en hel del på de vägarna. Då är det ju inte i Laholm du bor riktigt även om det den kommunen. Det finns många härliga vägar att köra omkring på i dina trakter. En favo-väg är ju från Vrå ner till Knäred. Men det finns fler. Syns säkert därnere.

#18
2009-03-02 18:05

Härlig hoj å snygg tjej, sköt om dig.

#19
2009-05-14 23:08

Hi nu blir det semester i två veckor. Först upp till Umeå o sedan söderut med DonMax. Blir säkert någon tur runt de små fina vägarna vid Knäred, Laholm och Veinge. Ha det gott och hoppas allt är gott!

#20
2009-05-17 19:15

Får hoppas att att det blir hyggligt väder. Tänkte bland annat ta den där goa vägen från Vrå ned till Knäred. Ha det!

#21
2009-05-23 15:27

Heihei!
Var innom så legger igjen en liten hilsen på oppfordring!:o)

Ønsker deg en strålende flott sommer!c"j)

#22
2009-05-23 19:40

Har rundat dina vägar. Övernattade i Torekov. Nu på Österlen. Ha det säger två Tiger-förare

#23
2009-06-12 19:56

Hoppas du hunnit köra en del trots vädret. Jobbar igen o längtar redan ut på vägarna! Ha det!

#24
2009-06-29 23:19

Nej jag jobbar hela sommaren. Hade ju två veckor där i maj. Men sedan blir det en del i slutet av aug och början av sept.Har dock inte bestämt vad jag skall göra. Båtluff i Grekland, Hojtur i Norrland eller någon annanstans!! Vi får se. Lyxproblem. Hoppas allt är väl och hojen funkar ok.

#25
2009-07-16 20:02

;o)
Ute og farter en del om dagen kanskje?!?
På ferie kanskje!? Jeg var i Arvika i begynnelsen av juli.
Så Depeche Mode på Arvika-festivalen, og var på Gotland i juni!
Lelletreffen det het?! hehehe.... Kul men dårlig vær!

Klem,
Finn Vegard c"j)

#26
2009-07-19 02:57

Allt väl hoppas jag. Kört ngn hoj? Kör för tillfället lite retro! En Traja Scrambler efter tre st Tigrar. Njuter och skrattar för varje mil. Annars jobbar jag för tillfället lite för mkt för att hinna köra hoj som jag vill, men tiden kommer. Ha det!

#27
2009-08-23 23:16

Ledig snart! Skönt. Fredag packar jag på hojen och drar iväg. Söder över till Knäred eller norröver - vi får se! Ha det gott och jag hoppas allt är väl med dig!

#28
2009-08-30 19:12

Västrbotten, mkt mc-körning, god mat o billiga stugor. Hoppas du har det bra!

#29
2009-09-13 20:24

Ny hoj??? Jag som varit i Knäred sista veckan och njutit gott väder, svampplockning och härliga turer. Hoppas du är nöjd med hojen. Ja det har blivit en del turer med Scramblern både i regn och sol. Är nog ganska van att köra långt och trivs med det. Ha det gott!

#30
2009-09-13 20:28

Ny Hayabusa?

#31
2009-10-02 21:19

Heihei!
Jammen har du kjørt litt ja..., 100 mil på en dag er laaaaangt!!!
Laaaang tid siden du var innom også!;o))
Håper alt er vel med deg. Nå er det sikkert at høsten er kommet.
Vært ute litt med mc idag og det var kun 6 grader ute, når jeg
parkerte mc'en Brrrrrrr..... kaldt!:o(

He en finfin fredag og fortsatt god høst!

#32
2009-10-15 19:06

Allt väl? Snöat där i södra ? Ha det!

#33
2009-12-21 23:07

God Jul och hoppas du får en härlig Helg!

#34
2010-01-13 06:52

Hi there i kylan, i år har tom ni där i södra Halland fått vinter. Jag antar att det är vackert i skogarna där du bor. Här har Vättern inte lagt sig än men är på god väg om den här kylan fortsätter. Ha det gott och du än är det ett tag kvar tills det är dags att dra iväg!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.