Bild
Nästa artikel

Test: BMW S1000 XR, Ducati Multistrada 1200 S och Kawasaki Versys 1000

Jämförande test

Tre nya äventyrare kavlar upp ärmarna. Sportiga landsvägsegenskaper står i fokus när BMW S 1000 XR, Ducati Multistrada 1200 S och Kawasaki Versys 1000 sätts på prov.

Asfaltsäventyrare

Läs ett 15 sidor långt test av tre mycket kompetenta allroundhojar: DUCATI MULTISTRADA 1200 S – KAWASAKI VERSYS 1000 – BMW S1000 XR.
I detta test är det sportadventures vi ska utvärdera. I det hela handlar det om ­motorcyklar som är väl anpassade för lång­turer, gärna med inslag av aktiv körning. De är lite högre och har längre fjädringsväg än vad vi annars är vana vid hos rena touring­cyklar, något som kommer att visa sig medföra både fördelar och nackdelar i testet.
 
Bland de tre cyklarna vi testar finns BMW S 1000 XR som för samman två världar till en. Ett helt nytt koncept från det tyska märket som nu önskar att flytta gränserna genom att kombinera prestanda och egenskaper från en sportmotorcykel till en adventuremodell. Har de klarat av detta konststycket?
 
Kommer BMW:n kunna ta upp kampen med den kraftigt uppdaterade italienaren Ducati Multistrada 1200 S, fullproppad med teknologiska innovationer och körlägen som ­sträcker sig från Enduro till Sport? Och hur kommer den uppdaterade japanska Kawasaki Versys 1000 klara sig i detta sällskap? Olika motorkaraktärer, ­prestanda och egenskaper ska utvärderas under de kommande dagarna – ett test i Bike vinner man inte av en slump. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.