Bild
Nästa artikel
En motorstark trio.

Test: BMW S 1000 XR, Ducati Multistrada 1200 S och KTM Super Duke GT

Jämförande test

BMW S 1000 XR, Ducati Multistrada 1200 S och KTM Super Duke GT är motorstarka asfaltsmaskiner redo för äventyr i högt tempo. Vi testar dem i vackert vårväder och utser vinnaren.

Leksugna milslukare

BMW S 1000 XR, Ducati Multistrada 1200 S och KTM Super Duke GT är motorstarka asfaltsmaskiner redo för äventyr i högt tempo. Vi testar dem under många mil i vackert vårväder och utser vinnaren. Här kan du köpa det 15 sidor långa testet.

Smaka på ordet sporttouring – vad betyder det egentligen? Sport och touring befinner sig minst sagt i varsin ände av spektrat. Sport siktar mot aktiv körning och att motorcykeln ska svara snabbt och effektivt. Touring förknippar vi ofta med komfort, mer tid och möjligheter att ta in intryck, lukter och landskap.

De här tre testkandidaterna utger sig för att kunna täcka in allt detta. Frågan blir då rent logiskt vilka kompromisser vi får på köpet? För är det verkligen möjligt att kunna dra iväg på en blodtryckssänkande helgtur med både packning och passagerare för att därefter ge sig ut på en inspirerad eftermiddagstur i raskt tempo några dagar senare? Vi ska försöka ge dig svar på frågorna i det här testet.

Kommentarer

#1
2016-07-14 12:52

Hej!
Jag är prenumerant och vill komma åt tidningen på nätet. Har provat att komma in men misslyckats. Önskar en tydlig beskrivning hur man går till väga!

Mvh
Staffan Johansson
Österkullavägen 12
233 35 Svedeala

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.