Bild
Nästa artikel
Stora skogsmaskiner.

Test: BMW R 1200 GS Adventure, Ducati Multistrada Enduro och Triumph Tiger Explorer.

Jämförande test

Vill du vara förberedd på alla möjliga förhållanden är det stora adventure-modeller som ­gäller. Vi har undersökt om nya Ducati Multistrada Enduro och Triumph Tiger Explorer kan utmana storfavoriten BMW R 1200 GS Adventure.

Läs vårt kompletta test

Vi har kört alla motorcyklarna långt, hårt och länga för att hitta deras styrkor och svagheter. Vi samlade de här stora äventyrshojarna till ett komplett test: TRIUMPH TIGER EXPLORER – Komfortabel långfärdscykel med mycket utrustning inkluderad. DUCATI MULTISTRADA 1200 E– Med sin kraftiga V-twin levererar denna maskinen mängder av körglädje. BMW R1200 GSA – Optimerad och vibrationsfri. GSA är en erfaren äventyrare. Läs det kompletta testet på 15 fullmatade sidor. Levereras digitalt för att läsas i telefon, på läsplatta eller i din dator. Testet innehåller bland annat prestandamätning, tekniska data och testlagets samlade omdömen.

Stora äventyrare redo för expeditioner tvärs över kontinenten eller som barska och hårdbarkade allt-i-allo-maskiner för de nordiska grusvägarna. Hos denna trio finner vi lång fjädringsväg och tillräckligt med kraft för både passagerare och bagage. Här finns naturligtvis även en hög dos komfort. Det saknas inte heller elektroniska hjälpmedel på dessa välutrustade modeller.

Ducati kom ut på marknaden med sin första riktiga äventyrsmodell i år. Triumph har genomfört stora uppgraderingar på sin Tiger Explorer 1200 till denna säsongen. Fjolårsvinnaren BMW R 1200 GS Adventure är emellertid oförändrad till i år och är därmed den som blir utmanad av de två färskare modellerna. Det här är sällskapets prestigemodeller i segmentet och våra förväntningar är självklart höga – vilken modell kommer att stå överst på pallen när kampen är över?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.