Bild
Nästa artikel
Skrivbordet utbytt mot färggranna arbetskläder och full attack i spåret.

Test: Beta RR 2T 300, Husqvarna FE 250, KTM 350 EXC-F och Sherco 450 SEF-R

Jämförande test

Vi hårdtestar Beta RR 2T 300, Husqvarna FE 250, KTM 350 EXC-F och Sherco 450 SEF-R för att se vilken hoj som passar dig bäst.

Test 10/2016: Endurohojar - Beta RR 2T 300 / Husqvarna FE 250 / KTM 350 EXC-F

Läs ett 15 sidor långt test med fyra enduromotorcyklar med vit skilda karaktärer men som alla riktar sig mot dig som är en seriös motionär. Testet publicerades först i Bike 10/16.

Inför årets endurotest hade vi många långa diskussioner kring upplägg. Det klassiska hade varit att ta alla 350-modeller och köra dem mot varandra. Plocka in fem toppförare som sätter varvtider som vi vanliga dödliga inte är i närheten utav och sedan kora en segrare. Men istället samlade vi redaktionens enduronötter och bestämde oss för en annorlunda infallsvinkel. Vi ville se vilken typ av maskin som egentligen är bäst för oss motionärer.
 
Vi valde hojar från 250 till 450 kubik, tvåtakt och fyrtakt. Vi plockade in Husqvarna FE 250 vilken är helt ny och som Daniel McCanney kört med stor framgång i VM. Vi ville också så klart ha med KTM 350 EXC-F som närmast blivit en ikon i svenska endurospår. Inte bara Sveriges mest sålda motorcykel 2015 utan också maskinen som Antoine Meo vann VM med. Till i år är modellen helt ny men vare sig Christophe Nambotin eller Taylor Roberts har haft samma stora framgång i VM ska det kanske tilläggas. Desto mer framgång har som sagt Holcombe haft med Beta RR 2T 300 och att ha med en tvåtaktare kändes givet. Som representant för 450-maskinerna valde vi Sherco 450 SEF-R. Även om Matthew Phillips tycker att den är lite mucho macho så tänkte vi att det inte gäller oss. 
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.