Bild
Nästa artikel
Tufft test av Streetfighters.

Test: Aprilia Tuono, BMW S 1000R, KTM 1290 Super Duke R och Suzuki GSX-S 1000

Jämförande test

En trio som funnits några år på marknaden tar sig an nykomlingen från den uppgående solens land. ­Kommer någon av dem att få vika sig i kampen?

Test: Bus på steroider

Ett15 sidor långt test av: KTM 1290 SUPERDUKE R BMW S 1000 R SUZUKI GSX-S 1000 APRILIA TUONO FACTORY.

Streetfighter är ett ord som får det att vattnas i munnen på hojtokar. Alltså någon slags gatukämpe på svenska. Och det är väl egentligen precis vad det är frågan om här. En motorcykel att färdas med i stan som inger respekt och redan av blotta åsynen får ­den eventuella konkurrenten att backa undan. Att motorcykeltypen törs sticka ut och spänna musklerna är inte alls konstigt då streetfightern ofta är nära besläktad med superbiken.

Under några sköna sommardagar i juli­månad lägger vi i testlaget beslag på fyra streetfighters från axelmakterna för att se hur svårtyglade de kan tänkas vara. Och inte minst hur de står sig mot varandra i en kamp på banan och i deras rätta element - på gatan. 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.