Bild
Nästa artikel
Tre olika motortyper i absoluta toppskiktet av sporthojar.

Test: Aprilia RSV4 RF, BMW S 1000 RR, Ducati Panigale 1299 S, Kawasaki ZX-10 R och Yamaha YZF-R1

Jämförande test

Framtagna för gatan men med racerbanan som dna. Vi testar Aprilia RSV4 RF, ylande BMW S 1000 RR, mullrande Ducati Panigale, vassa Kawasaki ZX-10 R och sportiga Yamaha YZF-R1 på gata och bana.

Vassaste sporthojen

Aprilia RSV4 RF, BMW S 1000 RR, Ducati Panigale 1299 S, ZX-10 R och Yamaha YZF-R1 är de vassaste maskinerna på marknaden. Vi testar dem under många landsvägsmil samt tuff bankörning i ett 17 sidor långt test.
Årets största nyhet – den gröna ninja – Kawasaki ZX-10R är så uppdaterad att man kan kalla den för en ny modell. De flesta av oss är spända på att se hur väl den tar sig an det tuffa motståndet i klassen. Förra årets vinnare Ducati Panigale 1299 S står naturligtvis i garaget för att försvara titeln, Brevid finner vi den blåvit-lackerade tysken BMW S 1000RR som alltid bjuder upp till kamp om titeln. Yamaha YZF-R1 lyser upp som ett ljus med sin racinggula lack vilken är hyllning till märkets racingarv. Förra året var R1:an i Kawasakis position, det hetaste ämnet som alla talalde om. Ät klorna tillräckligt vässade i år? Sista hojen att räknas in i testet är den ohotade vinnaren Aprilia RSV4 RF. Sedan modellen kördes i test första gången 2009 har den varit en vinnare. Hittills har ingen hoj lyckats slå den smidiga italienaren i vårt test. Kanske kan någon lyckas i år? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.