Bild
Nästa artikel
Uppställning!

BMW F 800 GSA, Suzuki V-Strom 650 XT och Triumph Tiger 800 XCx

Jämförande test

Framtagna för äventyr på både grus och asfalt. Vi ­testar populära BMW F 800 GS Adventure, nya Suzuki V-Strom 650 XT och nya Triumph Tiger 800 XCx. Alla med inriktning på äventyr, men hur bra fungerar de på grus?

GRUSSPRUT ADVENTURE

Framtagna för äventyr på både grus och asfalt. Vi testar populära BMW F 800 GS Adventure, nya Suzuki V-Strom 650 XT och nya Triumph Tiger 800 XCx. Alla med inriktning på äventyr, men hur bra fungerar de på grus?

En smidig motorcykel som du kan köra långt med både på asfalt och grus när så önskas. Så lyder de kriterier som eftersträvas allt oftare hos äventyrslystna knuttar såväl runtom i landet och utomlands.

Det ska vara bekvämt att köra samtidigt som det inte får ta slut på äventyret bara för att vägen börjar bli dålig eller ersättas med grus och stigar. Långa dagsetapper där det kan vara långt mellan tankstoppen sållar bort majoriteten av motorcyklarna på marknaden. Kvar blir kategorin Adventure, motorcyklar som klarar lite tuffare uppdrag och längre resor, gjorda för att uppfylla förarnas önskemål. Det låter bra i teorin, men hur fungerar det i verkligheten? Vi bestämde oss för att testa de tre lämpliga kandidater i mellanklassen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.