Bild
Nästa artikel

Bänkning: Yamaha YZF-R1 -16

Bänkning

Yamaha YZF-R1 -16 har 200 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Test 07/2016: Suberbike. Bike

Artikel ur Bike nr 7-2016. 17 sidor. Digital fil som kan läsas i din smartphone, dator eller läsplatta.    Vassaste Sporthojen. Framtagna för gatan men med racerbanan som dna. Vi testar nya Aprilia RSV4 RF, ylande BMW S 1000 RR, mullrande Ducati Panigale, vassa Kawasaki ZX-10 R och sportiga Yamaha YZF-R1 på gata och bana.   Aprilia RSV4 RF BMW S 1000 RR Ducati Panigale Kawasaki ZX-10 R Yamaha YZF-R1 ​ Så snart din betalning är godkänd får du filen för nedladdning på din skärm, du har tillgång till filen i 90 dagar genom ditt konto här på Motorvärlden. Du får även ett mail med ämnesraden "Ladda ned din fil här" där du kan ladda ned din fil. 

Effekten dippar i mellanregistret men motorn lämnar mest effekt av alla på topp. Vid 7 000 varv känner man att det börjar dra iväg på allvar och det fortsätter att dra ända till 14 000 varv. Förra året hade vi synpunkter på den ryckiga insprutningen och dessvärre fortsätter vi anmärka på just detta för årsmodell 2016. Yamahan är mycket svår att köra mjukt i trafiken. Problemen märks av även på banan. Så fort du slår av gasen och åter möter upp för att justera hastighet och spår blir det ett ryck i hojen. Körningen blir inte harmonisk. Här har det blvit betydligt bättre på senare årsmodeller.

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 189,0 hästkrafter vid 13 700 varv. Vridet landar på 108,0 newtonmeter vid 10 200 varv.

Det här och mycket mer hittar du i Bikes utförliga och roliga test! Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.