Bild
Nästa artikel

Bänkning: Triumph Tiger 1200 Explorer XCA -16

Jämförande test

Triumph Tiger 1200 Explorer XCA -16 har 139 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Test 08/2016: Adventure. Bike

Artikel ur Bike nr 8-2016. 15 sidor. Digital fil som kan läsas i din smartphone, dator eller läsplatta.    Kraftiga äventyrare. Vill du vara förberedd på alla möjliga förhållanden är det stora adventure-modeller som gäller. Vi har undersökt om nya Ducati Multistrada Enduro och Triumph Tiger Explorer kan utmana storfavoriten BMW R 1200 GS Adventure.    TRIUMPH TIGER EXPLORER. Komfortabel långfärdscykel med mycket utrustning inkluderad. DUCATI MULTISTRADA 1200 E Med sin kraftiga V-twin ger denna maskinen oss mycket körglädje. BMW R1200 GSA Optimerad och vibrationsfri. GSA är en vuxen motorcykel. ​ Så snart din betalning är godkänd får du filen för nedladdning på din skärm, du har tillgång till filen i 90 dagar genom ditt konto här på Motorvärlden. Du får även ett mail med ämnesraden "Ladda ned din fil här" där du kan ladda ned din fil. 

Ram, motor och ergonomi uppdaterades till 2016 på  Triumph Tiger 1200 Explorer. Radtrean på 1215 kubik bjuder på en mjuk och medgörlig gång men den levererade minst effekt och vrid bland maskinerna i detta test.

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 113,2 hästkrafter vid 8 600 varv. Vridet landar på 98,7 newtonmeter vid 4 300 varv.

Det här och mycket mer hittar du i Bikes utförliga och roliga test! Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.