Bild
Nästa artikel

Bänkning: KTM 1290 Super Duke R -18

Jämförande test

KTM 1290 Super Duke R -18 har 177 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Läs hela testet med Test 05/2018: Streetfighters - Yamaha MT-10 SP, Aprilia V4 Tuono, Ducati Monster S, KTM Super Duke R och BMW S1000 R

Artikel ur Bike nr 5/2018, 17 sidor, 6,7Mb BATALJEN Kungarna inom segmentet Streetfighters träffas för att göra upp om titeln. En ensam samuraj från Japan möter fyra vassa krigare från övriga axelmakter. Yamaha MT-10 SP Med styvare chassi och svensk fjädring kastas handsken. Aprilia V4 Tuono Klassvinnaren vässar klorna för att stå emot konkurrensen Ducati Monster S Uppdaterat chassi och högre effekt i jakten på kungatronen.. KTM Super Duke R Effektmonstret med vridmoment som en hygglig personbil. BMW S1000 R Vilt ylande radfyra som fått komforthöjande detaljer.  

Motorn är det centrala i uppbyggnaden av motorcykeln och den har inte maskerats eller klätts in med massor av plastkåpor. Alla ska se vilket muskelknippe det är som utmanar vid stoppljuset. Draget är brutalt redan från lägre mellanregistret och med avslagen elektronik blir det mycket gasreglerande för högerhanden i jakten på snabb acceleration. Oavsett vilken växel du har av de fyra första reser sig hojen på bakhjulet vid gaspådrag. 

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 165,9 hästkrafter vid 10 200 varv. Vridet landar på 134,7 newtonmeter vid 7 500 varv.

Det här och mycket mer hittar du i Bikes utförliga och roliga test! Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.