Bild
Nästa artikel

Bänkning: Kawasaki Z650 -17

Bänkning

Kawasaki Z650 -17 har 75 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Läs hela testet med DUCATI MONSTER 797, KTM 690 DUKE och KAWASAKI Z650

Artikel ur Bike nr 9/2017, 17 sidor Skriet från vildmarken Vi låter tre av streetfighterklassens senaste mellanstora tillskott sträcka ut sig på småvägarna i djupa skogarna. Vinner radtvåan, stånkan eller V-twinnen? DUCATI MONSTER 797 En helt ny billig instegsmodell byggd enligt sann Ducati-filosofi. KTM 690 DUKE Österrikiska originalet som fortfarande håller huliganfanan högt. KAWASAKI Z650 Lätt, vass och ännu enklare att härja med. ER-6 har fått en värdig ersättare.

När vi håller stålet genom de svepande småvägarna sjunger Z650:ins twin härligt genom Akrapovic-systemet som vår testmotorcykel utrustats med. Motorn drar starkt genom hela registret och det blir en hel del spakande med den tätstegade lådan varje gång vi ska upp i landsvägsfart. 

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 65,6 hästkrafter vid 8 200 varv. Vridet landar på 62 newtonmeter vid 6 800 varv.

Det här och mycket mer hittar du i Bikes utförliga och roliga test! Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.