Bild
Nästa artikel

Bänkning: Ducati Multistrada 1200 Enduro -16

Jämförande test

Ducati Multistrada 1200 Enduro -16 har 160 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Test 08/2016: Adventure. Bike

Artikel ur Bike nr 8-2016. 15 sidor. Digital fil som kan läsas i din smartphone, dator eller läsplatta.    Kraftiga äventyrare. Vill du vara förberedd på alla möjliga förhållanden är det stora adventure-modeller som gäller. Vi har undersökt om nya Ducati Multistrada Enduro och Triumph Tiger Explorer kan utmana storfavoriten BMW R 1200 GS Adventure.    TRIUMPH TIGER EXPLORER. Komfortabel långfärdscykel med mycket utrustning inkluderad. DUCATI MULTISTRADA 1200 E Med sin kraftiga V-twin ger denna maskinen oss mycket körglädje. BMW R1200 GSA Optimerad och vibrationsfri. GSA är en vuxen motorcykel. ​ Så snart din betalning är godkänd får du filen för nedladdning på din skärm, du har tillgång till filen i 90 dagar genom ditt konto här på Motorvärlden. Du får även ett mail med ämnesraden "Ladda ned din fil här" där du kan ladda ned din fil. 

Testastretta-motorn på 1198,4 kubik gör Ducatin till en körglad maskin. Motorns karaktär justeras lätt med körkägena Urban, Touring, Enduro och Sport. Den angivna effekten ska sänkas till 100 hästkrafter i lägena Enduro och Urban.

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 137,97 hästkrafter vid 9 400 varv. Vridet landar på 111,73 newtonmeter vid 7 800 varv.

Det här och mycket mer hittar du i Bikes utförliga och roliga test! Vill du bli prenumerant kan du teckna dig här för ett förmånlig erbjudande så att du inte missar de kommande utgåvorna av Bike.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.