Bild
Nästa artikel

Bänkning: Yamaha XV 950 R Bolt -16

Test

Yamaha XV 950 R Bolt -16 har 52,1 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk.

Test 04/2016: Custom; Yamaha XV 950, Harley-Davidson street 750, Kawasaki Vulcan, Indian Scout. Bike

Artikel ur Bike nr 4-2016, 15 sidor. Digital fil som kan läsas i din smartphone, dator eller läsplatta.  PULSEN SÄNKS OCH du finner lite mer ro och harmoni i sadeln på en customhoj än när det gäller andra typer av motorcyklar. Fina vägar, behaglig temperatur och strålande sol är bra utgångsläge för vårt test. Det är enkelt att ha full kontroll över de här motorcyklarna i nästan alla lägen eftersom sadelhöjden är låg och antal hästkrafter underordnat. Det är totalupplevelsen på två hjul som sätts främst. HARLEY-DAVIDSON STREET 750  INDIAN SCOUT  KAWASAKI VULCAN S  YAMAHA XV 950 R BOLT  Så snart din betalning är godkänd får du filen för nedladdning på din skärm, du har tillgång till filen i 90 dagar genom ditt konto här på Motorvärlden. Du får även ett mail med ämnesraden "Ladda ned din fil här" där du kan ladda ned din fi  

Yamaha XV950R Bolt kom våren 2013 och den hade då utvecklats speciellt för att ta marknadsandelar i USA. Den luftkylda motorn hämtades från V Star 950, v-twinnen på 942 kubik är beskedlig men relativt vridstark.

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 47,69 hästkrafter vid 5 600 varv. Vridet landar på 73,64 newtonmeter vid 3 000 varv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.