Bild
Nästa artikel

Bänkning: Aprilia Tuono V4 Factory -16

Bänkning

Aprilia Tuono V4 Factory har 175 hästkrafter på pappret men hur stark är den egentligen? Som alltid kan Bike ge svaret med våra mätningar i bromsbänk!

Test 02/2016: Streetfighters

Digital fil ur Bike nr 2-2016,  15 sidor. Leveras dirket på skärmen efter avslutad betalning   STREETFIGHTER ÄR ETT ord som får det att vattnas i munnen på hojtokar. Alltså någon slags gatukämpe på svenska. Och det är väl egentligen precis vad det är frågan om här. En motorcykel att färdas med i stan som inger respekt och redan av blotta åsynen får den eventuella konkurrenten att backa undan. Att motorcykeltypen törs sticka ut och spänna musklerna är inte alls konstigt då streetfightern ofta är nära besläktad med superbiken.    KTM 1290 SUPERDUKE R BMW S 1000 R SUZUKI GSX-S 1000  APRILIA TUONO FACTORY

Den kraftfulla V4:an levererar effekten i en jämn fin kurva genom registret. Den kontrolleras via ride by wire och Aprilia har funnit en mappning som fungerar bra. Tidigare har man kunnat uppleva ett tydligt av- och påläge i gasregleringen.

När vi mäter de faktiska värdet på bakhjulet i bromsbänk på Stockholms MC-varuhus får vi fram maximala 160,4 hästkrafter vid 11 200 varv. Vridet landar på 111,0 newtonmeter vid 9 400 varv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.