Bild
Nästa artikel
Taggad på en höst och vinter i storskogen.

Garage: Andreas Yamaha WR250F

Reportage

Hösten och vintern kommer präglas av lerbrottning och skogsturer med en ny blå lekkamrat. 

Bike NO Test Enduro 10/2016: Beta RR 300, Husqvarna FR 250, KTM 350 EXC-F, Sherco 450 SEF-R

Du kan lese den på din datamaskin, smarttelefon eller nettbrett. Kun betaling med kort, ingen Klarna-betaling​, kjøpene belastet i SEK.    DA VM KOM TIL OSS Inspirert av den nye klassen Enduro GP bestemte vi oss for å kjøre vår egen konkurranse og se  vilken sykkel som passer deg best. BETA RR 2T 300. Totaktsråskinn som ruler både i E3 og ekstremenduro HUSQVARNA FE 250. Mindre smaker ifølge kjennerne mer. Eksplosiv pakke! KTM 350 EXC-F. Det perfekte kompromisset eller en middelhavsfarer? SHERCO 450 SEF-R. Stor. Større. Størst. Kan man noensinne få for mye effekt?

Mysiga hemmakvällar och långa skogspromenader. Eller mysiga mekarkvällar och leriga skogseskapader. Min höst och vinter kommer förhoppningsvis domineras av det senare. Senaste tillskottet i redaktionsgaraget är nämligen en Yamaha WR250F som inte hade rullat en meter innan min första tur. 

Det är den smidiga versionen av modellen som Yamaha lanserade 2015 och som snabba Mikael Persson skördat fina framgångar på i junior-VM. Min ambition är inte i första hand att delta i något tävlingssammanhang. Det jag är ute efter är istället att härja på skogsstigar, klättra genom stenrösen, finslipa tekniken och att ha väldigt kul. Än så länge har jag och Yamahan bara hunnit bekanta oss med varandra. Men de hittills spenderade timmarna ute i skog och mark räcker dock gott och väl för att försäkra mig om att jag har en svettig men rolig höst och vinter framför mig.

Att snabbt fundera över spårval och den kick som kommer från att själv ha klarat sig över, eller igenom, ett knivigt hinder är sådant som får mig att snabbt glömma hällregn och högar med lerig utrustning i hallen. Följ oss i tidningen och på Bike.se för mer äventyr med den här motorcykeln.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.