Yamaha / TDM 850

Betyg: 
3
Bra: 
Stor fullvuxen hoj med hyfsad sittställning och gott om plats. Mycket kompetent för last och passagerare, extra vikt märks knappt. Stor tank som ger ca 30 mil emellan tankningar. Motorn var det som överraskade mest, andra generationens rad-twin med 270-graders vevaxel låter liknande som en Ducati-twin. Med slipon är ljudet kraftigt och respektingivande samtidigt som motorn varvar obehindrat över rödmarkeringen. Vridet är enormt och linjärt genom hela registret så man har alltid gott om kraft. Det vibrerar inte mycket alls. Mycket hög kvalitet, hela maskinen är robust och jättestabil. Motorn verkar överdimensionerad och nästan outslitlig. Elsystemet fungerar jättebra och har inga problem att driva extrautrustning.
Dåligt: 
Hög tyngdpunkt gör den vinglig i krypfart och svår att flytta för hand. 1998 saknar tankmätare. Motorn är en riktig blyklump med alla extradelar för att balansera ut vibrationer. Frontkåpan skapar irriterande turbulens runt hjälmen för förare på 180cm. Vissa modeller har bara 5 växlar. Jag kan tycka att designen är lite märklig, särskilt bakifrån.
Summering: 
Maskinen är tung och passar bäst för större/längre förare men är samtidigt väldigt stabil och pålitlig och det är lätt att slappna av. Samtidigt gör kombinationen av hög markfri gång och gatdäck att man tar sig fram bra och kan köra inspirerat på vägen. Kvaliteten är hög, min 1998 ser ut som ny och går som ny, man tror nästan att det är insprutning och den har varit 100% problemfri sedan ny.
Modell: 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.