Husaberg / FE 650e

Betyg: 
4
Bra: 
Har en -07 som jag köpte helt ny, den känns smidig, mest p.g.a att den e så lätt, väger bara 128 kg fulltankad. Väldigt bra prestanda å väghållning. Kör väldigt mycket grusväg men de fungerar fint trots att den har motard däck. Lätt å meka med å det är lätt å ladda ner manualer å verkstadshandböcker på husabergs hemsida. Tycker själv att den ser helt rätt ut.
Dåligt: 
Täta serviceintervaller om man nu kan kalla det en svaghet. Har själv inte hållit benhårt på timmarna utan kör 20 - 30 timmar mellan intervallerna. Har haft små problem med lite oxid på lite elektriska detaljer såsom blinkers, lyse å startknapp. Går lite ryckigt om man hamnar i ett långsamt trafiktempo. Ganska törstig för sin storlek, ca 0,6 l/mil
Summering: 
När jag köpte min oktober -06 så sas det att den skulle bli den sista med den motorn för på -08a skulle den nya s.k. up side down motorn komma men så blev de inte, den kom inte fören -09 men iallafall, man ska alltid köpa de sista av en serie för då har de ofta fått bort alla barnsjukdomar. Har kört nu mer än 1300 mil å motorn har gått över 220 timmar utan att de e gjort någonting med den förutom service. Går fortfarande kanon å startar direkt. Har även två st husaberg 501 -00, en FC och FE. Inte så varvvilliga men betydligt mer bottendrag än 650 men betydligt mer problem med motorerna på dem. Ska man köra Husaberg e det bäst att man lär sig själv å meka med dem för å hålla kostnaderna nere, men om själv ger så ger de mycket nöje tillbaka.
Modell: 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.