Bild
Nästa artikel

Zero och Vectrix årets elmotorcyklar

Nyhet

Zero S blev korad till årets elmotorcykel under Clean Week 2020. Vectrix VX1 vann i klassen för elskotrar och QVR vann offroadklassen.

Bike, som enda tidning från Skandinavien, satt med i juryn bestående av motorcykeljournalister från över tio europeiska länder när årets elmotorcykel skulle utses.

EU-parlamentariker fick följa med till den belgiska banan Zolder där årets främsta elektriska motorcyklar premierades under Clean Week 2020, en del av evenemanget MEP-ride. Den stora vinnaren blev Zero som med sin gatmodell S tog hem klassen årets elmotorcykel.

Samtidigt visades de senaste modellerna från tillverkarna upp. Bland annat visade vinnarna Zero upp sina uppdaterade modeller som ska klara sig tolv procent längre men samtidigt kunna laddas på halva tiden. 

Kommentarer

#1
Elmanuel Kalashnikov
2011-05-20 11:14

Är det Elektrikerförbundets utmärkelse och är det nåt vi slipper fira nuförtiden?

#2
2011-05-23 09:07

Jag var själv på plats och körde samtliga av de över 30 olika elmotoriserade tvåhjulingar som var med och slogs om segern.
Tekniken har gått framåt, framför allt på batterisidan, och i synnerhet inom skotersegmentet är eldrift helt ett väl fungerande alternativ redan nu.

#3
Olof Malmlöf
2011-05-24 23:37

Vem säljer Vectrix nu efter konkursen?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.