Bild
Nästa artikel

Yamahas helt nya YZ65

Nyheter

Yamaha har utvecklat en helt ny liten tvåtaktare för att utmana främst Husqvarna och KTM om att vinna de allra yngsta crossåkarna.

Helt nya Yamaha YZ65 öppnar upp för en riktigt liten tävlingsmaskin jämte tillverkarens mer lekbetonade TTR- och PW-modeller.

Den lilla crossen har fått en nyutvecklad tvåtaktsmotor med vevhusmonterade reedventiler och ett digitalt CDI-system som ska ge en jämn och lättkontrollerad effektutveckling. Förgasaren kommer från Keihin och heter PWK28.

Växellådan är sexväxlad och ska ge förarna en bra första erfarenhet av att själva spaka själva. Ramen är en tålig stålkonstruktion och bakramen som är demonterbar har tillverkats av aluminium.

I aluminiumsvingen har en ett 12-tumshjul monterats och i 36-millimetersgaffeln från KYB sitter ett 14-tumshjul. Fjädringsvägen är 215/270 millimeter. Självklart har YZ65 skivbroms både fram och bak.

Yamaha YZ65 är 1615 millimeter lång, har en sadelhöjd på 755 millimeter och en hjulbas på 1140 millimeter. Fulltankad med 3,5 liter bensin väger den 61 kilo.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.