Bild
Nästa artikel
Herv Poncharal, stallcef för Tech3.

Yamaha och Tech3 går skilda vägar efter säsongen 2018

MotoGP

Efter 20 års samarbete med Yamaha har Tech3 beslutat att de ska gå skilda vägar. KTM och Tech3 inleder nytt samarbete 2019.

Efter 20 års samarbete med Yamaha har Tech3 beslutat att de ska gå skilda vägar från tillverkaren. Yamaha kommer ge Tech3 full support fram till sista racet den här säsongen samtidigt som de accptererar Tech3:s beslut, det kan vi i dag läsa på MotoGP:s hemsida. Yamaha funderar nu på om och isåfall hur ett nytt satellit-team skulle kunna se ut inför 2019.

– Jag har sagt det sedan 2017, om Johann Zarco inte får en fabriks-styrning innan 2019 så är det något fel med vår värld. Han förtjänar det, säger Herv Poncharal som är stallchef för Tech3.   

Samarbetet mellan KTM och Tech3 blev klart strax efter att Tech3 valt att gå vidare från Yamaha. Teamet kommer därmed köra med KTM:s lovande RC16 nästa säsong.
Efter att KTM tagit sju stycken topp tio-placeringar i deras första säsong under 2017 i MotoGP-klassen, utökar de nu till fyra motorcyklar i startfältet till 2019. Att ha fyra RC16 på startfältet är en stor utveckling för KTM både i klassen.   
–Vi är väldigt nöjda med få samarbeta med Tech3 säsongen 2019. Vi ser framemot samarbetet med Tech3 och är jag är tacksam för Herv Poncharals förtroende för KTM, säger Pit Beirer på KTM Motorsport. 

 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.