Bild
Nästa artikel

WSBK-mästare 2012: Max Biaggi

Nyheter

Efter en dramatisk helg i Frankrike tog Biaggi hem femteplatsen i helgens andra race och tog därmed också hem 2012-års mästerskap - med 0.5 poäng.

Trots att Tom Sykes vann det andra racet så kunde italienaren Biaggi på Aprilia kamma hem mästerskapstiteln med endast 0.5 poäng. Sykes gjorde allt han kunde för att försöka ta hem mästerskapet och ledde stora delar av det första racet medan Biaggi kraschade, tills han blev omkörd av Marco Melandri och hemmafavoriten Sylvan Guintoli som vann racet på sin Ducati. 

Det här är Biaggis sjätte mästerskapstitel och andra WSBK-titel.

Jonathan Rea hade en stor ledning i det första racet men kraschade en bit in i racet och gav Sykes ledningen, till det andra racet var han tillbaka och tog en andraplats. 

Eugene Laverty slutade på fjärdeplats i det andra racet efter att ha blivit ombedd att sakta ner för hans stallkompis, Biaggi.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-10-08 11:05

Hur spännande rejs på Eurosport channel som helst.
Trevligt med en icke-ödmjuk italiensk vinnarskalle o femfaldig världsmästare att ta hem spelet på en italienbyggd båge.
Med pytteliten marginal för att hålla spänningen uppe. Closest ever finish!
Grattis!

#2
2012-10-08 16:21

Ja . Aprilia Rsv4 och Biaggi visade vart skåpet skall stå år 2012 !!!
Wsbk är det klart roligaste att titta på nuförtiden ! ruskigt jämnt och olika fabrikat som får stå på pallen .
Ska bli kul att följa 2013 :)

#3
2013-01-05 13:01

Congratulations to Max Biaggi for winning the competition. It was a dramatic success for him, having the win for only half points. Great job! - Tax Tiger

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.