Bild
Nästa artikel

World Superbike till Argentina

Nyheter

För första gången i historien kommer World Superbike att köras i Sydamerika. Nästa år planeras första racen på Villicum-banan i San Juan.

Det var under föregående helg när förarna i MotoGP gjorde upp på argentinska Termas de Rio Hondo-banan som det meddelades att även World Superbike-cirkusen kommer till Argentina.
 
Dorna som äger både prototypracingserien MotoGP och produktionsklassen World Superbike meddelade att de nu skrivit på ett kontrakt med ledningen för Villicum-banan. Kontraktet sträcker sig över tre år.
 
Anläggningen ligger i San Juan-provinsen och just nu byggs det fortfarande på den, förhoppningen är att FIM ska hinna godkänna den innan året är över. Villicum-banan ligger cirka tio timmar sydväst om Tremas de Rio Hondo-banan med bil eller motorcykel.
 
Målet är att den 4,2 kilometer långa banan med sina 11 vänsterkurvor och 8 högerkurvor som ritats av arkitekten Leonardo Stella ska kunna beträdas av World Superbike-förarna under nästa säsong.
 

Hej!

Våra annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta göra det vi gör. Så vi vore tacksamma ifall du kude stänga av adBlocker!