Bild
Nästa artikel

World Superbike till Argentina

Nyheter

För första gången i historien kommer World Superbike att köras i Sydamerika. Nästa år planeras första racen på Villicum-banan i San Juan.

Det var under föregående helg när förarna i MotoGP gjorde upp på argentinska Termas de Rio Hondo-banan som det meddelades att även World Superbike-cirkusen kommer till Argentina.
 
Dorna som äger både prototypracingserien MotoGP och produktionsklassen World Superbike meddelade att de nu skrivit på ett kontrakt med ledningen för Villicum-banan. Kontraktet sträcker sig över tre år.
 
Anläggningen ligger i San Juan-provinsen och just nu byggs det fortfarande på den, förhoppningen är att FIM ska hinna godkänna den innan året är över. Villicum-banan ligger cirka tio timmar sydväst om Tremas de Rio Hondo-banan med bil eller motorcykel.
 
Målet är att den 4,2 kilometer långa banan med sina 11 vänsterkurvor och 8 högerkurvor som ritats av arkitekten Leonardo Stella ska kunna beträdas av World Superbike-förarna under nästa säsong.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.