Bild
Nästa artikel

Vill införa depåstopp i Superbike

Superbike

Superbike-chefen föreslår ett nytt format i Superbike-VM. I stället för två race ska det köras ett längre med obligatoriskt depåstopp.

Det är den brittiska sidan bikesportnews.com som delger Paolo Flamminis planer. Det obligatoriska depåstoppet som han föreslår enligt tidningen kommer då att innehålla en tankning eftersom varje race blir så pass mycket längre. 

- Jag vill föreslå experimentet till teamen med ett längre race med depåstopp. Jag vet att fansen gillar de två loppen men vi måste alltid tänka på något nytt, säger Paolo Flammini till bikesportnews.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-03-23 11:41

Äntligen, inte en dag för tidigt!
Att sitta vid stor-TeVen i ett bortglömt hörn av Skandinavien för att invänta race 2 är rötet. Åtminstone om man kan ta en sväng ut i det blå själv.
Sammandrag med highlights duger bara som reserv och ingen utväg om man önskar se spänningen.

#2
2012-03-23 13:59

Jag är kluven. Tittar man på formel 1 idag så är den enda "spänningen" när det är depåstopp. Om mekanikerna schabblar med tankning och däckbyte så kan man förlora ett lopp. Men är det verkligen så vi vill ha det? Ska loppen avgöras på banan eller i depån? Vill man ha däckbytartävlingar så kan väl det vara ngt mellan loppen.

#3
2012-03-24 17:09

Håller med Takazumi helt och hållet!

#4
2012-03-27 17:14

Håller med Zatopek. Ingen i grannskapet fattar vad jag går och väntar på.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.