Bild
Nästa artikel

Vill göra det billigare att ta körkort

Nyhet

Riksdagsledamoten Sten Bergheden (M) har lämnat in motioner som avser att sänka kostnaderna och göra det enklare att ta körkort. Han vill också att försvarets mark ska kunna användas till motorsport.

Ett av förslagen innebär att kostnaden för att ta körkort ska vara avdragsgill. Sten Bergheden (M) menar att fler skulle ha råd att ta körkort och trafiksäkerheten skulle öka. Ett annat förslag är att momsen på körkortsutbildningarna ska avskaffas för att förbättra ungdomars möjligheter till att ta körkort då Bergheden menar att många ungdomar hoppar av utbildningen när den blir för dyr.

- Unga avstår idag alltför ofta från att ta körkort mycket på grund av att de tycker att det är dyrt men också då man i storstäderna åker kollektivt och inte ser samma behov av körkort som tidigare. Detta är ett samhällsproblem - utan körkort kan man inte ta alla jobb som erbjuds och den trafikutbildning som fås vid körkortsutbildning uteblir. Jag har därför lämnat in två motioner till riksdagen om att dels införa avdragsrätt för körkortskostnader och dels att Sverige inom EU-samarbetet verka för att momsen på körkortsutbildningar avskaffas, säger Sten Bergheden (M).

I en tredje motion föreslår Bergheden att idrottsföreningar och motorklubbar ska kunna få hyra eller låna försvarets mark till tävlingar och evenemang då dessa ofta kräver stora ytor och områden som inte stör närliggande. 

Kommentarer

#1
2012-10-12 21:45

Låter bra!

#2
2012-10-14 09:28

" I en tredje motion föreslår Bergheden att idrottsföreningar och motorklubbar ska kunna få hyra eller låna försvarets mark till tävlingar och evenemang då dessa ofta kräver stora ytor och områden som inte stör närliggande."
Nä nu jäklar har nån tänkt till ! Trevligt .

#3
2012-10-15 07:42

Helt rätt, jag vet att många avskräcks från att ta bl.a. mc-kort just på grund av att det blivit så krångligt att ta det samt att kostnaden har skjutigt i höjden. Hoppas det går igenom!!

#4
2012-10-15 12:45

Mycket bra! Tror att det finns ett starkt samband mellan att ha körkort och att köra ansvarsfullt. Många, som ställer till det för sig och andra, är körkortslösa och så dyrt och krångligt som det är nu, blir det inte rimligt för alla att skaffa ett.
Dessutom är det ett känt faktum att en mc startar lika villigt vare sig man har körkort eller inte.

#5
2013-01-18 05:04

This is a good news. Very nice proposal. - Arthur van der Vant

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.