Bild
Nästa artikel

Video: Yamaha R1 2015 – byte av växellåda

Nyheter

Yamaha har nyligen meddelat svenska ägare av YZF-R1 att motorcyklarna återkallas på grund av svagheter i växellådan. Så här löser de problemet.

Yamaha Scandinavia har nyligen meddelat alla berörda ägare av nya YZF-R1 om att motorcyklarna måste till närmaste märkesverkstad för växellådsbyte.

 
Vi har tidigare kunnat rapportera om problemen med bland annat drevet för andra växeln. Under hård belastning, som exempelvis bankörning, kan ett fel orsaka att motorn tappar drivningen. I förlängningen kan felet även skada dreven för tredje och fjärde växeln på utgående axel.
 
För att motverka att detta uppstår byter Yamaha hela växellådan. Det här är ett relativt omfattande ingrepp som kräver att hela motorn lyfts ur ramen.
 
Spana in den djupgående videon som lagts upp på Youtube av Yamahas amerikanska organisation för att se hela processen. Videon kan bara ses på Youtube.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.