Bild
Nästa artikel

Video: BMW Concept 9cento

Nyheter

BMW visade ett lika sportigt som mångsidigt koncept på Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Du har väl inte missat videon?

BMW har gjort en tradition av att visa upp kommande produktionsmodeller i formen av häftiga koncept på exklusiva evenemanget Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

I år handlar det om en maskin i ett segment som BMW inte gjort anspråk på under många år. Det handlar om 800–900 kubik stora allroaders där kungen i klassen heter Yamaha Tracer 900 sedan några år tillbaka.

BMW som haft mest fokus på rejälare adventure-cyklar visar nu att det kan komma att utmana Yamaha inom kort. Konceptet Concept 9cento ska föra samman sport, touring och adventure. Lång fjärdringsväg, parallelltwinen och siffran 9 i namnet ger oss anledning att tro att nya F850 GS utgör en rejäl del av basen i det här bygget.

De relativt smäckra packväskorna visar ett nytt clip on-koncept för montering/demontering. Väskorna erbjuder inte bara möjligheten att få med packning, de utgör även själva passagerarsadeln. Väskorna hakas i uppifrån men hålls också på plats av kraftiga elektromagneter.  

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.