Bild
Nästa artikel

USA MotoGP: Resultat

Nyheter

Helgens race blev ett som till stor del definierades av sina krascher medan lojaliteter skiftas på sidan av banan. Här hittar du resultaten och några väl valda från Edwards om hans hoj.

Regerande världsmästaren Casey Stoner lyckades ta hem racet trots att han körde på mjuka däck och inte kom om Lorenzo först senare i racet. Lorenzo såg ut att ta sin sjätte seger för året men blev starkt upppvaktad av Honda-duon Stoner och Pedrosa. 

På varv 22 pressade sig Stoner förbi Lorenzo inför de 53 000 människor som satt på läktarna i Californien. 

Lite längre bak pågick en klassisk Monster Yamaha Tech 3-duell mellan Andrea Dovizioso och Cal Crutchlow som Andrea gick segrande ur vid målgång. 

Nicky Hayden höll sig på en sjätteplats medan det än en gång var en sämre tillvaro för stallkollegan Valentino Rossi. Rossi hade en ensam åttondeplats när han kraschade i hög fart upp mot korkskruven på varv 30. Rossi klarade sig och fick efter målgång skjuts tillbaka till depån bakpå Haydens cykel. Rossis GP12 såg inte lika hel ut.

Ben Spies hade även han en otursdag, i utgången på korkskruven gick han omkull och gled ovanpå sin motorcykel ut i gruset. Det har pratats om att det skulle vara ett fel med svingen som ledde till kraschen då det skedde sent på utgången.

Edwards visade klar frustration över sin CRT-cykel under presskonferrensen före racet. "Min motorcykel är skit, det är ett bättre sätt att säga det. Vi fick smisk och våra bollar kittlade, det har inte lett någonstans - några av de saker vi blivit lovade har inte hänt. Jag försöker inte bara tävla på cykeln, jag försöker göra 100 procent av utvecklingsarbetet."

Komplett resultat hittas här.

Kommentarer

#1
Zatopek
2012-07-30 11:09

Stackars välbetalde Rossi som bara kan kortegeköra på sin dysfunktionella Duccemonster numera och det är jättesynd om svingpjatten Spies som måste köra en usel Yamaha med påhittad taskig sving.
Ingen skyller på förare så kan det vara den överutnyttjade korkskruvens fel:-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.