Bild
Nästa artikel

Ural visar el-prototyp

Nyheter

Ural har ingått ett samarbete med Zero och tagit fram en eldriven version av den klassiska sidvagnen.

De två företagen har med hjälp av Urals klassiska chassi och Zeros moderna drivlina tagit fram den första eldrivna sidvagnen som är produktionsredo. Det amerikanska företaget var ansvariga för att utveckla designen och tillverka denna första prototyp. 

Målet har varit att utvärdera prototypen, samla mycket data och få ett bevis på att konceptet funkar. En av de största utmaningarna har varit att hitta rätt placering av batterierna, så att passagerarkomforten fortfarande behålls. I dagsläget har konceptet dock inte fått grönt ljus för serieproduktion, men uppskattningsvis skulle det ta 24 månader att få igång serieproduktion efter slutgiltigt godkännande. 

Om den sätts i produktion är upp till marknaden, Ural och Zero säger att de kommer lyssna på feedback från konsumenter och experter. Så vad tycker du, är en eldriven sidvagn intressant? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.