Bild
Nästa artikel

Tuff första Marathon-sträcka i Dakar-rallyt

Dakar2016

Joan Barreda snabbast men straffas hårt för en fortkörning. Första halvan av en stenhård Marathon-sträcka har precis avslutats och det ser tufft ut för KTM.

Sträcka fyra innebar hela 429 kilometer specialsträcka men en kortare transport på 200 kilometer. Både start och mål skedde i Argentinska provisn huvudstaden San Salvador de Jujuy.
 
Återigen var spanjoren Joan Barreda snabbast på sträckan på sin HRC-Honda men tyvärr drog han på sig en tidsbestraffning även denna dag. En fortkörning ledde till fem minuters tidstillägg som placerade honom på en fjärdeplats.
 
Förstaplatsen gick istället till portugisen Paulo Gonclaves och hemmasonen Benavides tog andraplatsen. Det vill betyder att både första-, andra- och fjärdeplatsen ockuperades av Honda-förare.
 
Husqvarnas Ruben Faria från Portugal knep tredjeplatsen och bästa KTM-förare på sträcka fyra blev fransmannen Antoine Meo på femteplats följd av Toby Price på sjätte.
 
Även i totalen ser det tufft ut för det österrikiska märket. KTM-föraren Stefan Svitko är nu på en fjärdeplats. Han har därmed tappat ledningen till Honda-förarna Goncalves (1), Benavides (2) och Barreda (3).
 
Sträcka fyra blev tyvärr slutet för Dakar-rookien Pela Renet som kör för Husqvarna. Han kraschade bara 29 kilometer från mållinjen och fick föras till sjukhus.
 
Gårdagens sträcka var första delen av en så kallad Marathon-sträcka, nu får förarna inte serva sina hojar förrän femte sträckans transport.
 
Sträcka fem körs i dag och tar förarna upp i bergskedjan Anderna och in i Bolivia. Än kan mycket hända i detta tuffa rally. 

Kommentarer

#1
2016-01-07 23:23

Skulle väl inte smaka huggorm för HRC/Honda med en Dakar-seger nu när de tutar i luren för sin nya Africa Twin. Och vem är väl jag att neka dem en gnutta framgång...? Nix. Go for it, Honda!

#2
2016-01-08 15:37

Har sydamerikanska Paris-Dakar blivit nån form av regularetri-rejs för oldies och andra mjukisar på sina gammelhojar?
Fortkörning under en snabbhetstävling borde ge bonus.
Alltså inga tidstillägg utan bara plus i protokollet!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.