Bild
Nästa artikel

Triumph uppdaterar Daytona 675

Nyheter

Motorn och ramen har förbättrats, designen har uppdaterats och en avtagbar registreringsskylt har tillkommit. Här är nya Daytona 675.

 

  • Triumph har lyckats få ut två extra hästkrafter från den trecylindriga motorn, 2013 års Daytona 675 har 126 hästkrafter vid 12,600 varv med förbättringar längst hela registret. Motorn har fått nya dubbla injektorer för varje cylinder, titaniumventiler, större borrning och luftintag. Växellådan är sexstegad och kommer med slirkoppling. 

  • Det som står ut mest i den nya designen är den nya fronten, nya bakpartiet och att ljuddämparen nu är centraliserad på höger sida i typiskt låg GP-stil.  Strax över ett kilo har sparats med hjälp av det nya avgassystem och designen. 

  • Stötdämparna är de senaste från KYB (f.d. Kayaba) och Pirelli Supercorsa-däck kommer som standard. Ett nytt ABS-system kommer även det som standard, med en speciell inställning för bana som tillåter mer lek med bakhjulet. 

  • Men den roligaste nyheten är nog den enkelt avtagbara registreringsskylten, perfekt för bandagen.

  • Sån tur är fortsätter Triumph med 675R som kommer med race-inspirerade komponenter, så som quickshifter, en mängd kolfiber och en TTX-bakdämpare kompletterat med en NIX30-gaffel. Fram hittar vi också Brembo-bromsar.

  • Kommentera: Har Triumph höjt ribban ännu en gång i 600-klassen?

Kommentarer

#1
2012-11-14 10:27

Läcker båge med tjusiga fälgar! Svart o rött är alltid snyggt, lite vitt skadar inte heller.
Är fälgstripsen vit-röda? Eller röd-vita?
Att Traja har centraliserat ljuddämperi som samtidigt är placerad på sidan är minsann BRA jobbat by the english!
"Hokus, pokus filiokus", som Carl-Einar Häckner brukar utropa.

#2
Zatopek
2012-11-16 12:10

Med 105 engelska ponnies på baksvålen är det väl ingen sportbike-revolution, eller? Att flytta ner en dubbelpipig ljuddämpare från cutsen har vi sett tidigare för det var väl Erik F. Buell som först centrerade vikten genom att bl.a. samla ljuddämparen under motorn? Resultatet för Trajan är lite mindre vikt därbak o mer framtill.
Här en snabb o mean green 623 kubikare som vänder sig till en bredare kundkrets än bara rejsnissarna.
http://www.motorcycle.com/manufacturer/kawasaki/2013-kawasaki-ninja-zx6r-review-91442.html

#3
2012-11-17 10:18

När Zlatan gör fyra snygga mål mot engländarna säger han "Ibra cada bra".

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.