Bild
Nästa artikel

Triumph Thunderbird LT provkörd i San Diego

Nyheter

Triumph har haft en stor custom - Thunderbird - i programmet i många år. Nu lanserar de LT, en version som direkt skjuter in sig på H-D.

Förra helgen spenderade jag i sadeln på två nya Triumph-modeller. Dels nya Thunderbird LT men också den mer avskalade Thunderbird Commander som inte tas in till Sverige annat än på beställning.

LT är en stor customcruiser som direkt konkurrerar med Harley-Davidson Road King men också med udda cyklar som Moto Guzzi California Touring eller nya Indian. Motorn är samma 1699 kubiks stora parallelltwin som sitter i Thunderbird Storm men chassit är nyutvecklat för framför allt bättre komfort.

Efter att ha kört runt i bergen och i öknen kring San Diego kan jag konstatera att LT är en mycket trevlig hoj, inte minst för att den är oväntat svängvänlig och att den trots en imponerande tjänstevikt både är lättkörd och välbalanserad, även med full last.

Vill du veta mer om Thunderbird LT? Om några dagar kan du köpa den kompletta provkörningen av både LT och Commander via på app samt på bike.se/shop - som prenumerant får du den givetvis gratis. I pappersformat kommer provkörningen av LT i Bike nummer 5, Commander dröjer till nummer 6.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.