Bild
Nästa artikel

Tipsade polisen - åkte fast

Nyhet

En man i södra Stockholm var trött på fortkörare. Han tipsade polisen som genast gjorde en hastighetskontroll som tog en fortkörare - tipsaren själv.

Henrik Ismarker frågade polisen på twitter om de inte kunde göra en hastighetskontroll i Mälarhöjden i södra Stockholm. Han var trött på alla som körde för fort och funderade på att bygga en egen vägbula. Den twittrande polisen uppmärksammade Henrik Isgrens förfrågan och meddelade trafikgruppen.

Dagen efter satte sig Henrik Ismarker i bilen och sa till sin sambo att det var bäst att ta det lugnt med tanke på hans twitter-önskan. Just på den vägen där "många kör för fort" tog han det ganska lugnt men gasade till över krönet. På andra sidan stod polisen. 

"Jag åkte dit, med all rätt. Jag hade kört 42 kilometer i timmen utanför en skola och det kostade mig 2 400 kronor. Pinsamt, dumt och en bra läxa.", skriver Henrik Ismarker i sin blogg.

- I bland har vi utrymme att göra åtgärder och ibland dröjer det ett tag. Och i morse, ganska snabbt inpå, fanns det utrymmet och vi kunde göra en kontroll, säger Peter Nylind, ordningschef vid Söderortspolisen till Expressen.

Henrik Ismarker var den enda som fastnade i kontrollen.

Kommentarer

#1
2012-04-12 10:58

Sensmoralen är att man kan falla hårt på eget grepp, hehe
H.I. ångrar sig mest för att ha blivit snodd på dryga böter (mindre för att ha kört för fort förbi skolbarnes arbetsplats).......

#2
2012-04-12 18:26

Herregud vad jag skrattade när jag läste sista stycket "Henrik Ismarker var den enda som fastnade i kontrollen".

#3
2012-04-13 21:30

Hehehe , för bra för att vara sant asg

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.