Bild
Nästa artikel

Svenskar köper mindre bensin

Nyheter

Bensinpriset har i år inte bara varit rekordhögt. Svenskarna har också köpt mindre bensin, visar färsk statistik.

Under första halvåret 2012 har försäljningen av drivmedel minskat, visar preliminära siffror från Svenska petroleum- och biodrivmedelinstitutet. Bensinförsäljningen har minskat med hela 8,5 procent jämfört med samma period förra året och dieselförsäljningen har minskat med två procent.

– Energieffektivare fordon är en del i förklaringen, men en lägre ekonomisk aktivitet kan också spela in, säger Ulf Svahn, vd på Svenska petroleum- och biodrivmedelinstitutet, i ett pressmeddelande.

Det är dock inte alla bränslen som ser en minskad försäljning. Etanolbränslet E85 är på uppgång och har ökat med 5 procent.

Motormännens informationschef Jon Stenbeck säger i en intervju med Expressen att de högre bensinpriserna är en del av förklaringen, men också att hybridbilarna blir fler på de svenska vägarna.

Diskutera: Hur ser du på den minskade bensinförsäljningen?

Via Vi Bilägare

Kommentarer

#1
2012-08-02 22:49

Att vi köpte en c1 som går istället för v70:n borde gjort minst hälften av de 8,5 procenten...

#2
2012-08-03 17:20

Jag tror att det beror på att fler väljer att försöka resa med SJ eller med den under all kritik urusla kollektivtrafiken. Tror sig fan att ingen köper bensin när man sitter fast ute på något spår, eller står på någon station och väntar på att få ta sig dit man ska. Själv kör jag i stort sett bara till och från jobbet, men bara det står ju för c:a 1/6 av lönen så vem fan har råd med några utflykter för nöjes skull?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.