Bild
Nästa artikel

Suzuki slutar tillverka Hayabusa - tillsvidare

Nyheter

På grund av utsläppskraven får Hayabusa inte säljas i sitt nuvarande utförande från och med årsskiftet.

Utsläppsstandarden EURO4 gör klart att befintliga modeller som inte klarar utsläppskraven bara får tillverkas till och med december 2018. Det börjar alltså bli ridå för Hayabusa, högfartsmissilen som inte sett några speciella uppdateringar på senare år. 

Suzuki har slutat tillverka den nuvarande modellen och i exempelvis Storbritannien finns bara två helt nya exemplar kvar. Även fast det finns fler platser i världen där EURO-standarden inte gäller, som i USA, väljer USA att stoppa produktionen. Men den som märker ord noterar oatt det handlar om Hayabusa i sitt nuvarande utförande.

Det går olika rykten om det faktiskt kommer en helt ny version av den klassiska milslukaren och i så fall när. Suzuki har inte presenterat någon ny Hayabusa inför 2019, vilket innebär att den troligtvis kommer som 2020-modell som tidigast. Teoretiskt sett kan den anlända tidigt under 2019, så Europa inte ens behöver gå ett helt år utan Hayabusa. Om den kommer kan vi i varje fall förvänta oss en fartkapacitet på 300+ km/h, IMU med alla elektroniska hjälpmedel deriverade från GSX-R och över 200 hästkrafter för en sann ZZR och H2-utmanare. 

Diskutera: Vad skulle du vilja se hos en ny Suzuki Hayabusa? 

Kommentarer

#1
2018-12-12 23:21

Ut ur EU.

#2
2018-12-13 08:12

Bygg en bättre motor så är problemet löst!

#3
2018-12-13 10:52

"Det går olika rykten om det faktiskt kommer en helt ny version av den klassiska milslukaren"

Det är väl på tiden att Suzuki vässar modellen, det är nya tider och konkurrenterna vilar inte. Dock tråkigt att Euro 4 ska behöva tillkomma och att det ska behöva hända för en förnyelse av Suzuki's muskel hoj.

Jag önskar och hoppas att Sverige ska bli ett betydligt större, mc tätare och mc vänligare land.

#4
2018-12-14 19:46

Elektrifiering!
Jo, jag gillar alla mina gamla tvåtaktare jag har i garaget och hoppas jag får köra dem även i framtiden, men en ny hoj med förbränningsmotor känns bara så 1900-tal!
Jämför med hur en Tesla Roadster 2 krossar allt motstånd i alla grenar. Potentialen med en elhoj är fantastisk. Låt oss hoppas de fortsätter minska vikten på batterierna så det även funkar på mindre hojar, och på en Hayabusa gör det ju inget om den väger 400kg. Kan vara stabilt och bra i warp-speed!

#5
2018-12-17 19:29

Det vore grymt kul om Tesla gjorde en hoj också. Dax för lite nytänk i branschen.

#6
2019-03-02 12:17

Då får man väl vårda sin Busa ännu mer om om världens bästa super sport touring hoj ska gå i pension hos tillverkaren. Hoppas ändå att den där framtida Hayabusan med eventuell Turbo får se dagens ljus hos Suzuki.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.