Bild
Nästa artikel

Suzuki lägger ner satsning på motocross

Nyheter

Yellow Magic verkar inte längre ha så mycket kraft kvar. Suzuki drar sig nu ut ur både MXGP och det japanska mästerskapet för 2018.

Det är ett ganska korthugget meddelande från Suzuki Racing som nu bekräftar de rykten som florerat i depån senaste tiden. 

 

"Suzuki Motor Corporation has decided to suspend the FIM World MXGP Championship and All Japan Motocross activities from 2018.
Suzuki Motor Corporation, having reviewed its Motorcycle operations to focus on the core business functions and restructuring of our motorcycle business, concluded to suspend the MXGP activities from 2018.
Suzuki will continue to produce RM-Z250 and 450 series and support those customers the entire world."

 

Trist för teamchefen Stefan Everts som satsat och byggt teamet de senaste åren och litet sorgligt att se för oss som minns hur stora Suzuki varit, både internationellt men även lokalt, även om det var många år sedan. Ordspråket "race on Sunday, sell on Monday" kommer inte länger att gälla för Suzuki. Det blir intressant att se hur fortsättningen kommer att vara för märket inom motocross, då en stor del av utvecklingsarbetet ofta bedrivs inom ramen för racing.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.