Bild
Nästa artikel

Suzuki gör comeback i MotoGP

MotoGP

På Indianapolis GP kommer GP Tech-teamet till start med en CRT-motorcykel. Motorn kommer från Suzuki GSX-R 1000. Suzuki själva har dock ingen inblandning i projektet.

I slutet på förra året meddelade Suzuki att de drar sig ur MotoGP till 2014. Den 17 augusti kommer dock en motor från en Suzuki att delta på Indianapolis GP när GP Tech kommer till start med en GSX-R1000-motoriserad CRT. Teamet har tidigare kört wild card i Moto2 och slutade då på en niondeplats och erbjöds ytterligare en chans. CRT-motorcykeln har utvecklats sedan januari och nu fått DORNA-godkännande.

- Att kunna utveckla en Suzuki GSX-R 1000-motor med MotoGP:s CRT-regler är en enorm möjlighet och jag ser fram emot att bygga ett konkurrenskraftigt motorpaket, säger Mark Junge, ägare av Vesrah Suzuki/MCJ Motorsport som är teknisk partner i projektet.

Kommentarer

#1
2012-05-16 22:30

Kewl

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.