Bild
Nästa artikel

Supermono och Vincent auktioneras

Nyheter

På Bonhams årliga motorcykelauktion i Las Vegas är en Ducati Supermono och en Vincent Black Lightning stjärnobjekten.

Det är vid det här laget något av en tradition att se vilka häftiga motorcyklar som dyker upp på Bonhams motorcykelauktion i januari varje år. En av våra favoriter 2019 är en Ducati Supermono från 1993 som förväntas gå för runt en miljon kronor. 

Det är en av bara 67 stycken tillverkade för "Sound of Singles"-racing och har bara använts för bandagar, det vill säga ingen racing. Supermono tog den främre cylindern från 888 Corsa och med en borrning på 100 millimeter har den en slagvolym om 550 kubik vilket ger 78 hästkrafter. Resten av chassit är klassiskt Ducati och torrvikten ligger på bara 121 kilo! 

På auktionen kommer även Vincent Black Lightnning från 1949 att gå under klubban. Den beräknas dra in över 3 miljoner kronor och är det andra exemplaret som tillverkades. Hans Stärkle tävlade med just denna motorcykel och den har haft sin nuvarande ägare i 50 år, med en restaurering mellan 2000-2005. 

Auktionen sker på Rio All Suite Hotel & Casino i Las Vegas den 24:e januari. 128 olika objekt kommer finnas till salu, utöver ovan nämnda bland annat en Desmosedici RR och en fläckfri Honda CB750 från 1970. 

Diskutera: Vilken är din favorit från Bonhams auktion? 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.