Bild
Nästa artikel

Studenter bygger elhoj i kolfiber

Nyheter

Fem norska designstudenter från Oslo bygger en elhoj i kolfiber, döpt Roskva efter den mytologiska figuren, och ska släppa en prototyp senare i år.

En stor betoning läggs på vikt. Istället för en ram i stål eller aluminium bygger dom Roskva med en kolfibermonocoque som väger in på 25 kilo. Det tillsammans med kolfiberfälgar, diverse kolfiberdetaljer och enkelsving ska hålla vikten nere till ett minimum.

Batteriet består av 414 individuella lithiom iron-celler med en kapacitet på 5 kWh. Batteriet driver i sin tur två Lynch D135RAGS elmotorer som levererar 96.6 hästkrafter. 

En Kelly-kontroller per motor hanterar upp till 120 volt och 600 ampere vid maxkraft. Hävdad toppfart är strax under 200 km/h, med 0-100 på under 4 sekunder och en uppskattat räckvidd på 100 km.

Den nuvarande prototypen är inte gatlegal än, men studenterna designar cykeln med inriktning på gatförsäljning i framtiden.

Kommentarer

#1
2012-07-31 18:42

Elbilar säljer som smör i Noreg och landet bygger infrastruktur för batteriladdning.
Med en fin inhemsk bike
http://roskva-electric.com/en/the-project/
så kan norrbaggarna bli skandinaviens enda framtidsfabrikör för mc.
Lacken med BMW-nyans lovar kvalitet o gör sig bäst i snabba kurvor, hehe

#2
2012-08-02 11:58

BMW har ett par snygga lacker som känns igen och snyggast är deras Kobolt blå och Orient blå.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.