Bild
Nästa artikel
Nya TFT-skärmen är 6,5 tum stor och förebådar fler uppkopplade tjänster för oss på två hjul.
Nya TFT-skärmen är 6,5 tum stor och förebådar fler uppkopplade tjänster för oss på två hjul.
Det bekanta navigationshjulet från BMW fungerar även för att styra nya skärmen.
Standard R 1200 GS och GSA för 2018 får de gamla vanliga instrumenten.

Stor skärm till BMW R 1200 GS

Nyheter

Nu kan du beställa din nya kontinentkryssande BMW R 1200 GS och GSA med en smart 6,5-tumsskärm istället för de gamla klockorna.

Den som beställer en ny BMW under hösten har möjlighet att få tag i de uppdaterade 2018-modellerna som vi skrivit om tidigare.
 
En av nyheterna till 2018 för storsäljaren R 1200 GS är att den kan beställas med en reaktionssnabb och anpassningsbar 6,5-tums TFT-skärm.
 
Det här är den
första modellen från BMW som får tekniken och det är tydligt att tyskarna inte vill ge sina österrikiska grannar på KTM något större försprång på den här punkten. Till förra året lanserades nämligen KTM sitt flaggskepp 1290 Super Adventure med en lika stor TFT-skärm som standard.
 
I BMW:s fall handlar det om ett tillval som kallas Connectivity. BMW går inte in på djupet i exakt vilka funktioner som kommer erbjudas genom skärmen mer än ”uppkopplingsfunktioner” och ”motorcykelfunktioner”. Det handlar med största sannolikhet om samma kördata och motorcykelfunktioner som hos modellen med analogt/digitalt instrument men i ett modernt gränssnitt.
 
Införandet av
skärmarna på dessa flaggskeppsmodeller är ett steg i utvecklingen mot att sjösätta fler uppkopplade tjänster mellan fordon och mot internet – något vi med all sannolikhet kommer få anledning att återkomma till i och med höstens stundade motorcykelnyheter.
 

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.