Bild
Nästa artikel

Stoppades av polis - hade cykelhjälm

Nyhet

En man i Sussex i England hade köpt vad han trodde var en motorcykelhjälm. Polisen såg dock på långt håll att det var en cykelhjälm och stoppade mannen.

Mannen hade köpt hjälmen från Kina på nätet. Enligt säljaren skulle det vara en godkänd motorcykelhjälm. Polisen såg på håll att mannens hjälm inte såg bra ut och stoppade honom. Chockad mottog mannen polisens besked om att hjälmen var avsedd för cykling.

- När föraren stoppades var det uppenbart att hans hjälm var en cykelhjälm och inte en motorcykelhjälm. Mannen var under genuin tro att den var avsedd för motorcykelkörning och skulle ge honom fullgott skydd. Så var det helt enkelt inte, säger Phil Duffy på polisen i Sussex.

Polisen i Sussex går nu ut med en uppmaning till motorcyklisterna i området att se över sina hjälmar. 

 

Kommentarer

#1
2012-09-18 06:45

Jag har såg en som cyklade med motorcykelhjälm.

#2
2012-09-18 10:08

Jethjälm skyddar bättre än cykelhjälm mot skallskada i sbd med fotbollsderby.
Integralhjälm kan också skydda mot sten i ansiktet......

#3
2012-09-19 08:17

Klarar man inte av att se skillnad på en cykelhjälm och en mc-hjälm så är jag inte säker på att man behöver någon hjälm överhuvudtaget, för där finns nog inte mycket där uppe som kan ta skada vid en eventuell olycka.

#4
2012-09-23 15:33

Svart integralhjälm som skiljer dig från snutens vita när du är med i "våldsamt upplopp". Den skyddar mot både batong och mot pepparspray!
F.ö. borde huliganer som skrämmer barn, gamla och redan rädda käringar förbjudas.
Eller åtminstone kvoteras!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.